Slide 1 Slide 2 Slide 3 Slide 4 Slide 5 Slide 6

Interjero dekoro naujienos

Interjero sprendimai naudojant lubų apvadus




Lubų apvadai interjere tarnauja kaip dekoravimo elementas - pagražina, pagyvina, spalvina kambarius norimo stiliaus spalvomis. Tačiau išmintingų ir kūrybingų interjero dizainerių pastangomis, panaudojant lubų bagetus arba sienų moldingus galima kambariuose sukurti įdomų pašvietimą, padidinti erdvę ar paukštinti lubas. Tokie sprendimai - svetainės www.dekoro.lt lankytojų dėmesiui.

1. Kompensacinių siūlių užtaisymo sprendimas

Jūsų - architektų, apdailininkų, darbų vadovų - dėmesiui siūlome pakankamai užtikrintą sprendimą suvedant skirtingas plokštumas. Dažnai tose vietose, kuriose jungiasi monolito mūras su gipso/kartono siena ar keramzitbetonio blokelių siena su gipso blokelių siena, įvyksta skilimas, trūkis, slinkimas.  Vienas optimaliausių būdų "užmaskuoti" galimą trūkį - kompensacinės siūlės vietoje montuoti estetišką bagetą ar moldingą. 

 

2. LED apšvietimo montavimas paslepiant elektronikos detales lubų apvaduose

Nuleidus lubų bagetus keliais centimetrais nuo lubų ir juos montuojant tik ant vienos briaunos galima suformuoti įdomų pašvietimą. Rekomenduojama nuleisti bagetus 4 - 7 cm nuo lubų. Lubų bagetai tvirtinami ne tik klijuojant, bet ir suveržiant varžtais. Patartina rinktis tik šiam tikslui naudojamus bagetus, kurių apatinė briauna yra tvirtesnė ir platesnė, o viršutinė estetiškiau sklaido šviesą.

 

3. Šviestuvų montavimas apvaduose

Ieškant interjero sprendimų susijusių su apšvietimu, kyla klausimai: kaip įvesti papildomą zoninį apšvietimą, kaip padidinti šviestuvų skaičių esamame interjere, kur slėpti laidus kuomet apdaila jau padaryta. Vienas iš sprendimų gali būti šviestuvų montavimas bagetų kontūre. Parinktuose ir sumontuose apvaduose elektrikas be vargo gali gręžti angas šviestuvams ir tuščioje ertmėje slėpti laidus. Bagetų modelį ir dydį gali parekomenduoti juos parduodančių firmų vadybininkai.

4. Plytelių linijos užbaigimas

Nevisada pavykstant suformuoti lygų plytelių užbaigimą, gavus per didelį tarpą tarp plytelės ir sienos, o taip pat ieškant patalpų stiliaus išraiškos - visoms panašioms problemoms spręsti galima pasitelkti moldingų klijavimo būdą. Naudojant plonus moldingus galima suformuoti glotnų, esteišką, jokiu būdu ne aštrų plytelių užbaigimą. Reikėtų suderinti moldingo storį, kuris pateikiams kataloguose su priklijuotų plytelių storiu. Toliau siūlės užglaistomos, nudažomos arba fuguojamos.


Atgal